Menukaart

Zeer gewaardeerde gast,

Hoera het is herfst!

Een van de mooiste jaargetijden op culinair gebied.

Heerlijk de koolsoorten, stamppotjes en natuurlijk het wild.

Een aantal staan er op de kaart, om zelf te kiezen. Samen met mooie kraak verse visjes

en vanzelfsprekend vegetarische gerechten.

Wilt u zich helemaal laten verrassen? Natuurlijk kan dit ook!

We hebben een menu gemaakt waar we een maand mee werken.

Zo kunnen we optimaal gebruik maken van seizoensprodukten.

U geeft aan wat u NIET tegen wenst te komen en hoeveel gangen u wenst en wij doen de rest.

4 gangen 48

5 gangen 56

6 gangen 60

7 gangen 67

8 gangen 75

Op veler verzoek terug: De 10 van Lil en Ries.

10 kleine luxe gerechtjes, soms spannend, soms klassiek, altijd lekker! 80

Per tafel te bestellen tot 20.30.

Menu Bib Gourmand:

Ook dit jaar hebben wij van de Michelin de titel Bib Gourmand restaurant gekregen.

Met ruim 90 andere restaurants in Nederland hebben wij

volgens de Michelingids een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Oordeelt u zelf.

Menu Bib:

Hoeve ei dooier: gefrituurd en gedroogd, salade van truffelaardappel.16

Of;

Gerookte zalm, gepekeld met en in rode biet.16

Of;

Joviander tartaar, handgesneden, klassiek garnituur kruidjes sla.16

****

Wilde zeebaarsfilet kruidendakje, najaarsgroentjes.22

Of;

Stoofpotje van het Hollands hert, pastinaken op verschillende manieren.22

****

Dessert de Schans. 14

 

3 heerlijke gangen voor 37,00 euro per persoon.

 

 

Kent u onze Restaurant de Schans cadeaubon?:

elk gewenst bedrag is mogelijk.

Lid Eurotoques:

Eurotoques staat voor eerlijke, verse, waar mogelijk regioproducten met respect voor de natuur, die op ambachtelijke wijze bereid zijn.

Het kan voorkomen dat producten niet aanwezig zijn, wij vragen daarvoor uw begrip.

 

Voorgerechten, vis, vlees, wild, vegetarisch, warm, koud.


Risotto, truffel, paddenstoelen en oude boeren brokkel 17,50

Signatuur van Ries: Riesotto: Mag niet van de kaart!

De bekende paddo risotto. Schuim van truffel en geraspte oude boeren brokkel.

 

Coquille, paling, knolselderij.19

De coquille kort gebakken, extract van gerookte paling, gestoofde knolselderij.

 

Eendenlever, zoete ui, spek.19

De eendenlever (diervriendelijk natuurlijk) gebakken,

karamel van zoete ui, dressing van spekjes.

 

Polderhaas, chocolade, pastinaak.18,50

“loempia” van de hazenpeper op onze manier (met een beetje chocolade),

pastinaken crème en zo.

 

Hoofdgerechten, vis, vlees en wild.


Wijting, oester, aardappel, prei, truffel. 26

De wijting filet gegaard in boeren boter, luchtige schuim van

aardappel en oester. Gestoofde prei van de buurman waarin herfst truffel.

 

Hoeveduif....Een van onze signatuur gerechten! 29

De duif op het karkas gebraden, krokant pootje, zijn eigen jus.

Niet meer, niet minder!

 

Joviander kalfs lende, gefermenteerde knoflook.29

De lende van het Joviander kalf, zachter, smaakvoller, mooier!

saus van gefermenteerde knoflook.

 

Hollands hert, hert, hert.29

Wij krijgen het hele hert binnen en verwerken hem dan ook helemaal.

Spannende saus met een ietsje drop.

 

Dessert en kazen.

Mooie boeren Hollandse kazen uit het assortiment van Ella .16

De mooiste kazen, van mild tot pittig, van zacht tot bikkel!

 

Dessert de Schans. 14

Peer en hazelnoot deze keer.

 

Heeft u een dieet of allergie, geef dit even aan en we houden daar

(waar mogelijk ) natuurlijk rekening mee.

 

Foto's Klik hier..

 

 

Seizoenmenu's bij de Schans

 

Het Bib  Gourmand menu, een keuzemenu van 3, 4, of 5 gangen.

De Michelin kende Restaurant de Schans de Bib onderscheiding toe, zeer goede prijs kwaliteit, volgens de bandenfirma. Een onderscheiding waar we erg blij mee en trots op zijn.

Komt u zelf oordelen?

 

 

 we zien u graag, wij hebben zin in uw diner,