Menukaart

Zeer gewaardeerde gast,

Joviander een nieuwe delicatesse waar ik de ambassadeur van mag zijn.

Neem een melkkoe en een dikbil stier, laat deze kruisen. Het vrouwelijk kalf wordt gevoed met granen. Met veel liefde, rust, ruimte en geduld krijg je een prachtig eindresultaat.

Na een jaar zijn de dieren klaar voor de slacht. Het vlees is gewoon subliem!

Met zowel van kalf als van rund de mooie eigenschappen. Mals, zacht, vol van smaak met een heerlijke bite. Ik ben trots om Joviander te mogen promoten en blij dat ik u er kennis mee kan laten maken. We hebben dan ook diverse gerechten gemaakt met het Joviander vlees. Deze kunt u a la carte bestellen maar wij hebben ook een proeverijtje gemaakt 5 mooie gerechten waarvan 4 met het heerlijke Joviander voor € 55 per persoon

Wilt u zich helemaal laten verrassen? Natuurlijk kan dit ook!

We hebben een menu gemaakt waar we een maand mee werken.

Zo kunnen we optimaal gebruik maken van seizoensprodukten.

U geeft aan wat u NIET tegen wenst te komen en hoeveel gangen u wenst en wij doen de rest.

4 gangen     48

5 gangen     56

6 gangen     60

7 gangen     67

8 gangen     75

Menu Bib Gourmand:

Ook dit jaar hebben wij van de Michelin de titel Bib Gourmand restaurant gekregen.

Met ruim 90 andere restaurants in Nederland hebben wij

volgens de Michelingids een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Oordeelt u zelf.

Menu Bib:

Asperges als salade geserveerd, gefrituurde hoeveneidooier. 16

Of;

Zalm gepekeld met gezouten drop, dressing van tarwegras. 16

Of;

Joviander* levermousse en “pastrami” kruidjes sla. 16

****

Dourade filet met ansjovisboter gegaard, salsa van tomaat. 22

Of;

Hollandse eendenborst gelakt met huis getrokken appelstroop. 22

****

Dessert de Schans. 14

 

3 heerlijke gangen voor 37,00 euro per persoon.

 

 

Kent u onze Restaurant de Schans cadeaubon?:

elk gewenst bedrag is mogelijk.

Lid Eurotoques:

Eurotoques staat voor eerlijke, verse, waar mogelijk regioproducten met respect voor de natuur, die op ambachtelijke wijze bereid zijn.

Het kan voorkomen dat producten niet aanwezig zijn, wij vragen daarvoor uw begrip.

 

Voorgerechten, vis, vlees, vegetarisch, warm, koud.

Risotto, truffel, paddenstoelen en oude boeren brokkel. 17,50

Signatuur van Ries: Riesotto: Mag niet van de kaart!

De bekende paddo risotto. Schuim van truffel en geraspte oude boeren brokkel.

 

Pasta Bolognese van schaaldieren op onze manier. 18

Langoustines, gamba’s, kreeft en natuurlijk Hollandse garnaal,

samen met groentes verwerkt tot een heerlijke bolognese saus,

natuurlijk maken we de pasta zelf.

 

Joviander* zwezerik, wang, asperges. 19

De zwezerik heerlijk krokant, saus van de wangen en daarbij gebakken asperges.

 

Hoofdgerechten, vis, en vlees.

Koningsbaars, paling, kruidjes. 26

De filet gegaard met gerookte paling, een schuimige saus van paling,

kruiden extract

 

Hoeveduif! 29

Een van onze signatuur gerechten!

De duif op het karkas gebraden, krokant pootje, zijn eigen jus.

Niet meer, niet minder!

 

Joviander* lende, krokant “worstje” gefermenteerde knoflook. 29

De lende van het Joviander, zachter, smaakvoller, mooier!

“worstje “ van zijn stoof, saus van gefermenteerde knoflook.

Dessert en kazen.

Mooie boeren Hollandse kazen uit het assortiment van Ella . 16

De mooiste kazen, van mild tot pittig, van zacht tot bikkel!

 

Dessert de Schans. 14

Framboos, witte chocolade, Yoghurt.

Wij hebben een aantal mooie open wijnen. Deze zijn per fles, glas en half glas te bestellen.

Fles:                35,00

Glas:                6,80

Half glas:        3,60

Heeft u een dieet of allergie, geef dit even aan en we houden daar

(waar mogelijk ) natuurlijk rekening mee.

 

 

Foto's Klik hier..

 

 

Seizoenmenu's bij de Schans

 

Het Bib  Gourmand menu, een keuzemenu van 3, 4, of 5 gangen.

De Michelin kende Restaurant de Schans de Bib onderscheiding toe, zeer goede prijs kwaliteit, volgens de bandenfirma. Een onderscheiding waar we erg blij mee en trots op zijn.

Komt u zelf oordelen?

 

 

 we zien u graag, wij hebben zin in uw diner,