Menukaart

Zeer gewaardeerde gast,

Hieronder leest u de vernieuwde kaart waaruit u uw keuze kunt maken.

Mooie gerechten uitgebalanceerd en voor ieder wat wils.

Wilt u zich helemaal laten verrassen? Natuurlijk kan dit ook!

We hebben een menu gemaakt waar we een maand mee werken.

Zo kunnen we optimaal gebruik maken van seizoensprodukten.

U geeft aan wat u NIET tegen wenst te komen en hoeveel gangen u wenst en wij doen de rest.

4 gangen     48

5 gangen     56

6 gangen     60

7 gangen     67

8 gangen     75

Op veler verzoek terug: De 10 van Lil en Ries.

10 kleine luxe gerechtjes, soms spannend, soms klassiek, altijd lekker!  80

Per tafel te bestellen tot 20.30.

Menu Bib Gourmand:

Ook dit jaar hebben wij van de Michelin de titel Bib Gourmand restaurant gekregen.

Met ruim 90 andere restaurants in Nederland hebben wij

volgens de Michelingids een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Oordeelt u zelf.

Menu Bib:

Hoeve ei dooier: gefrituurd, crème en gedroogd, salade van truffelaardappel. 16

Of;

Vissers Tom Kha Kai/ Bouillabaise op Vietnamese manier:

Heerlijk royaal gevulde vissersstoofschotel op oosterse wijze.16

Of;

Joviander “pastrami” gepekeld met huisgerookt zout, kruidjes sla.16

****

Wilde zeebaarsfilet kruidendakje, voorjaarsgroentjes.22

Of;

Hollandse eendenborst, gerookte amandel en vanille

geven de verrassende touch.   22

****

Dessert de Schans. 14

 

3 heerlijke gangen voor 37,00 euro per persoon.

 

 

Kent u onze Restaurant de Schans cadeaubon?:

elk gewenst bedrag is mogelijk.


Lid Eurotoques:

Eurotoques staat voor eerlijke, verse, waar mogelijk regioproducten met respect voor de natuur, die op ambachtelijke wijze bereid zijn.

Het kan voorkomen dat producten niet aanwezig zijn, wij vragen daarvoor uw begrip.

 

Voorgerechten, vis, vlees, vegetarisch, warm, koud.

Risotto, truffel, paddenstoelen en oude boeren brokkel 17,50

Signatuur van Ries: Riesotto: Mag niet van de kaart!

De bekende paddo risotto. Schuim van truffel en geraspte oude boeren brokkel.

 

Dumpling, kreeft, asperges.19

De kreeft verpakt in een dumpling, de asperges kort gebakken,

krachtige jus van de kreeft.

 

Eendenlever, zoete ui, spek. 19

De eendenlever (diervriendelijk natuurlijk) gebakken,

karamel van zoete ui, dressing van spekjes.

 

Kalfs zwezerik, tomaat, kruidjes.19

De zwezerik mooi krokant gebakken op een salade van tomaten en kruidjes.

 

Hoofdgerechten, vis en vlees.

Wilde heilbotfilet, dragon, venkel. 26

De heilbotfilet zachtjes gegaard in dragonboter, warme salade van venkel.

 

Snoekbaars, kippenthee, morilles. 26

De regio snoekbaars, gegaard in sterke kippenbouillon waarin we

Morilles getrokken hebben.

 

Hoeveduif!            Een van onze signatuur gerechten!  29

De duif op het karkas gebraden, krokant pootje, zijn eigen jus.

Niet meer, niet minder!

 

Joviander kalfs lende, gefermenteerde knoflook. 29

De lende van het Joviander kalf, zachter, smaakvoller, mooier!

saus van gefermenteerde knoflook.

 

Lam, lam, lam! 29

Wij krijgen het Zegvelder lam in zijn geheel binnen en verwerken hem

ook helemaal, van filet naar bout tot stoof .

 

Dessert en kazen.

Mooie boeren Hollandse kazen uit het assortiment van Ella .16

De mooiste kazen, van mild tot pittig, van zacht tot bikkel!

 

Dessert de Schans. 14

Dessert gemaakt met en van passie.

 

Heeft u een dieet of allergie, geef dit even aan en we houden daar

(waar mogelijk ) natuurlijk rekening mee.

 

Foto's Klik hier..

 

 

Seizoenmenu's bij de Schans

 

Het Bib  Gourmand menu, een keuzemenu van 3, 4, of 5 gangen.

De Michelin kende Restaurant de Schans de Bib onderscheiding toe, zeer goede prijs kwaliteit, volgens de bandenfirma. Een onderscheiding waar we erg blij mee en trots op zijn.

Komt u zelf oordelen?

 

 

 we zien u graag, wij hebben zin in uw diner,