Menukaart

Zeer gewaardeerde gast,

Gelukkig nieuwjaar!

Voor u en ieder die u lief is.

Hieronder leest u de vernieuwde kaart waaruit u uw keuze kunt maken.

Mooie gerechten uitgebalanceerd en voor ieder wat wils.

Wilt u zich helemaal laten verrassen? Natuurlijk kan dit ook!

We hebben een menu gemaakt waar we een maand mee werken.

Zo kunnen we optimaal gebruik maken van seizoensprodukten.

U geeft aan wat u NIET tegen wenst te komen en hoeveel gangen u wenst en wij doen de rest.

4 gangen     48

5 gangen     56

6 gangen     60

7 gangen     67

8 gangen     75

Op veler verzoek terug: De 10 van Lil en Ries.

10 kleine luxe gerechtjes, soms spannend, soms klassiek, altijd lekker! 80

Per tafel te bestellen tot 20.30.

Menu Bib Gourmand:

Ook dit jaar hebben wij van de Michelin de titel Bib Gourmand restaurant gekregen.

Met ruim 90 andere restaurants in Nederland hebben wij

volgens de Michelingids een perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Oordeelt u zelf.

Menu Bib:

Hoeve ei dooier: gefrituurd en gedroogd, salade van truffelaardappel.16

Of;

Gerookte zalm, gepekeld met en in rode biet.16

Of;

Joviander tartaar, handgesneden, klassiek garnituur kruidjes sla.16

****

Wilde zeebaarsfilet kruidendakje, najaarsgroentjes. 22

Of;

Hollandse eenden filet, gelakt met huis getrokken appelstroop. 22

****

Dessert de Schans.14

 

3 heerlijke gangen voor 37,00 euro per persoon.

 

 

Kent u onze Restaurant de Schans cadeaubon?:

elk gewenst bedrag is mogelijk.

Lid Eurotoques:

Eurotoques staat voor eerlijke, verse, waar mogelijk regioproducten met respect voor de natuur, die op ambachtelijke wijze bereid zijn.

Het kan voorkomen dat producten niet aanwezig zijn, wij vragen daarvoor uw begrip.

 

Voorgerechten, vis, vlees, vegetarisch, warm, koud.

Risotto, truffel, paddenstoelen en oude boeren brokkel 17,50

Signatuur van Ries: Riesotto: Mag niet van de kaart!

De bekende paddo risotto. Schuim van truffel en geraspte oude boeren brokkel.

 

Coquille, paling, bloemkool.19

De coquille kort gebakken, extract van gerookte paling, bloemkool cous cous.

 

Eendenlever, zoete ui, spek. 19

De eendenlever (diervriendelijk natuurlijk) gebakken,

karamel van zoete ui, dressing van spekjes.

 

Ossenstaart, knolselderij, steranijs. 18,50

De langzaam gegaarde ossenstaart verwerkt in een raviolo,

de knolselderij gerookt en gepoft gemaakt tot een zachte mousseline

waarin een ietsje anijs.

 

Hoofdgerechten, vis en vlees.

Wijting, oester, aardappel, prei, truffel. 26

De wijting filet gegaard in boeren boter, luchtige schuim van

aardappel en oester. Gestoofde prei van de buurman waarin winter truffel.

 

Meat and griet  26

Meat in de vorm van zwijnswang, lekker langzaam gestoofd, en grietbot,

de kraakverse filet krokant gebakken.

 

Hoeveduif!            Een van onze signatuur gerechten!  29

De duif op het karkas gebraden, krokant pootje, zijn eigen jus.

Niet meer, niet minder!

 

Joviander kalfs lende, gefermenteerde knoflook. 29

De lende van het Joviander kalf, zachter, smaakvoller, mooier!

saus van gefermenteerde knoflook.

 

Dessert en kazen.

Mooie boeren Hollandse kazen uit het assortiment van Ella . 16

De mooiste kazen, van mild tot pittig, van zacht tot bikkel!

 

Dessert de Schans. 14

Chocolade (wit) in de hoofdrol deze keer.

 

Heeft u een dieet of allergie, geef dit even aan en we houden daar

(waar mogelijk ) natuurlijk rekening mee.

Foto's Klik hier..

 

 

Seizoenmenu's bij de Schans

 

Het Bib  Gourmand menu, een keuzemenu van 3, 4, of 5 gangen.

De Michelin kende Restaurant de Schans de Bib onderscheiding toe, zeer goede prijs kwaliteit, volgens de bandenfirma. Een onderscheiding waar we erg blij mee en trots op zijn.

Komt u zelf oordelen?

 

 

 we zien u graag, wij hebben zin in uw diner,